Feeds RSS

13 Haziran 2010

Mızmız Erkekler

Selamlar, lafı uzatmadan bu önemli yazıya geçmek istiyorum. Başlayalım.

Bazı erkekler vardır, kız arkadaşlarıyla aralarındaki sorunu konuşarak ve üzerine giderek çözerler, sorarlar, araştırırlar, nedenlerini bulurlar ve sorunu çözmeye çalışırlar. Hatta bunu yaparken kız arkadaşları bu ince eleyip sık dokuma işine sinir bile olabilir, sorunu buna değer görmezler.

Bazı erkekler vardır, kız arkadaşlarıyla aralarındaki sorunu konuşmadan, deneyimlerine dayanarak daha hızlı çözer. Sorunu daha önce yaşamış, kızın düşündüklerini bilen, bu yüzden cevabı da bilen erkeklerdir. Sayıları azdır, değerleri çoktur.

Bazı erkekler de vardır ki, üstte saydığım iki kategoriye girmezler. Keşke girmiş olsalar ama girmezler. Bu erkekler, sorunu çözmeye değil, sorunu anlamaya değil, sorunu büyütmeye ve görmezden gelmeye çalışırlar. Bunlar mızmız mızıkçılardır. Sizinle tartışırken, yüzlerce mantık hatası yapan, adil davranmayan, tartışamayacağının farkında olduğu için de, "şu anda bu konuyu konuşmak istemiyorum, hayatım." gibi yavşakça cümleler kuran da bu erkektir.

Bavullarınızı taşımaz, ev işlerinize yardım etmez, sizin yaptığınız romantik sürpriz ve şakaları fark etmez, zekice hobileri olmayan, arkadaşları ile bir araya geldiğinde ancak bir aktivitede bulunan erkeklerdir. En üstte saydığım iki normal erkek Voltron'un başı ve gövdesi ise, mızmız erkekler bacağıdır. Asla tek başına bir işe yaramaz.

Yataktaki performansları konusunda size en çok soru soran erkek türü de budur. "Nasıldı hayatım?", "Süper bir karşılaşma izledik sayın seyirciler." gibi birbirinden rahatsız edici durum değerlendirmelerinin yanında, "Sence benimki büyük mü? Kalın mı? Uzun mu? Sence, ben önceki yattıklarınla karşılaştırsan neredeyim? En iyisi miyim? En iyisi benim değil mi?" gibi amatörlüğün zirvesinde sorular da soracaklardır. Yaşadığınız güzel dakikaların içine edeceklerdir. Yine saçma bir ayrıntı olarak da; asla seviştikten sonra size uzun uzun sarılmayacaklar, dönüp sırtlarını uyuyacaklardır.

Eh bu kadar kötü olan bu erkek türü neden halen alıcı bulabilmektedir? Cevabı bu kadar mal olabilmek için çok fazla övülmüş ve aile tarafından çok pohpohlanmış olmanın gerektiğinde arıyorum. Ortamalanın üzerinde bir tipe ve vücuda sahip olmuş bu erkek bazen bu "mızmız erkeklik" yolunu seçebilmekte.

Eğer burçlara inanıyorsanız, size başak erkeği diyeceğim ve yukarıdakileri özet geçmiş olacağım. Bir başak erkeği tanıyan herkesin yüzündeki gülümsemeyi buradan hissedebiliyorum.

Korunma yolları nelerdir?

Ne yazık ki bu tip erkeklerin en büyük silahı flört güçleri ve tipleri. Yani kolunuzu kaptırmadan mızmız olduğunu anlamanız için oldukça deneyimli olmak zorundasınız. Normal birisi cart diye düşer bunların ağlarına. Ama ağına düştüğünüz anda fark etmeniz çok kolay olacak, çünkü bu erkekler aynı yeni evli erkekler gibi hemen kendilerini mızmızlığa bırakırlar.

Peki ne yapacağız?

Burası bence en önemli kısım. Bu erkekler kötü. Önce burasını beyninize kazıyın. Bu erkekler mal. Bunlarla beraber olmak zorunda değilsiniz, ilişkiye henüz başlamış olmanızı veya başlarken kurmuş olduğunuz hayalleri bir kenara bırakın. Aylarca belki yıllarca kafa sikecek bu adamlar. Buna değebilecek bir gelecek planı yok. Mızmızlığı tespit ettiğiniz anda bırakın. Anne içgüdüleriniz, kadın içgüdüleriniz size o erkeği adam edebileceğinizi, o erkeğin düzelebileceğini söylese de bunlara kanmayın. Düzelebilen bir mızmız erkek henüz gözlemlenmedi.
Benden bu kadar şimdilik. Selametle.

0 yorum:

Yorum Gönder