Feeds RSS

11 Haziran 2010

Eski


Eskiden yazdığım bir yazı bu. İlginç geldi paylaşayım istedim. Eski yaşanmışlıklar ve onlarla ilgili hatıralar zamanla önemini ve etkisini kaybediyor. Bazı satırları okuduğumda kafa yapımın zaman içinde nasıl değiştiğini farkettiriyor.



Bu tamamen doğaçlama… Öyle üstünde kafa yorup da “hımm şunu şunu yazar şuradan da bağlarım” tarzında birşey değil. Eskiye ne kadar bağlı yaşar bir insan ya da kafasında bitirmesine müsade edilmeden bir anda bitirilen birşeyi ne kadar sonra kabullenebilir en ufak fikrim yok ama aradan geçen 7-8 aya bakılırsa bu konuda kendimi pek de başarılı görmüyorum. Bu süre içinde yatak odamı ziyaret edenler ya da elini tuttuklarım (sonra bıraktıklarım) pek faydalı olmadılar. Aslına bakarsanız 1-2 tanesi ilk başlarda heyecan yaratmıştı. Kafamda “galiba bu tutacak” diye başlayıp aradan 1 hafta geçtikten sonra “yok güzelim, bizden ne köy olur ne kasaba” diyerek önce gözyaşı ardından da nefret dolu 1-2 söyleme maruz kalarak yoluma devam ettim. Bazıları da öylesine birkaç günlük şeylerdi.. hani gece birlikte olursunuz ama sabah herkes kendi hayatına döner ya..

Arada sırada hatırlıyordum çekip giden bu kızı… gerçekten kolay değil severken ve ortada bir neden göremezken; ama sonrasında da başka birinin olduğunu öğrendiğim canımdan çok değer verdiğim ilişkimizi unutmak zorunda kalmak. Ha tabi unutmamayı seçip sigara + alkol tuzağında yokolup gitmek de var ama o kadar zayıf karakterli biri olmadım hiç. Gelin görün ki bu ayrılık ne zaman yeni birşeye adım atacak olsam arada sırada (her zaman değil) iğne gibi batar oldu. Çuvaldız ise yaklaşık yarım saat önce Facebook’ta tesadüfen eski sevgilimin beni boynuzladığı herifle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını görmemle öyle bir battı ki! Dakikasında bu akşamki randevumu iptal ettim. Eve geldim, şu anda önümde yanmakta olan bir sigara ve yanında duble Jack’im ve içinde tıkırdayan buzlarım var. Öğlen yemek de yemediğim için 2 yudum yetti başımı döndürmeye.

Türk kızı öküz sever diye boşuna söylememişler. Resimdeki herif düzgün birşey olsa hadi diyeceğim anladım.. çok şükür eli yüzü düzgün biriyim. Eski sevgilimin genç yaşına veriyorum ve 1-2 sene geçtikten sonra yaşadıklarımızı ve yaşattıklarımı nasıl özleyecek onu da adım gibi biliyorum. Her neyse.. konumuz herif değil. Hani bir önceki yazımda anlatmıştım ya.. 3 gruptan bahsetmiştim… bu kızımız genç kategoriden. “Aha da ben oldum, istediğimi tavlarım, hadi biraz alemlere akayım, bohem takılayım” diyen gruptan. Erkek milletiyiz, güzellik ve estetik önemlidir. Bilhassa benim burcumdaki insanlar için. Dolayısıyla herif için ben başka alternatif görmüyorum çünkü bahsi geçen hatun afet-ül devran. Bu sebeple yapıştıkça yapışacaktır. Bir yandan da amaaan ne bok yerlerse yesinler diyorum içimden. Asıl konu şu… bundan korkuyorum. Günün birinde beni arayıp da “Ben seni özledim, bir kahve içelim mi?” dediğinde ve o anda düzgün birşeyler varsa hayatımda ne yapacağıma dair. Döner miyim? Sanmıyorum. Ihanetin ödülü olmamalı. Ama bir yandan da geriye sarar mıyım şu anda olduğu gibi bilmiyorum. Sadece psikolojim dağılır en kötü… ama geri dönmek.. kendime saygısızlık olur en başta. Ya da sol omzumun üstünde bir süredir boş boş oturan küçük şeytanım müsade eder onu hayatıma almama ve 2-3 hafta sonra kapı dışarı etmeme.. bilmiyorum. Şu anda sadece Jack Daniels’ın ne kadar güzel bir meşrubat olduğu ve Luck Strike ile güzel gittiğini biliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder